Stichting Omroep Limburg houdt fusie met Omroep Brabant (vooralsnog) tegen

Stichting Omroep Limburg (SOL), die houder is van de regionale zendvergunning in Limburg, houdt vooralsnog de fusie tussen L1 en Omroep Brabant tegen. Vanuit beide omroepen is zeer verrast gereageerd geworden op dit besluit van SOL.

SOL is bang de controle te verliezen in de nieuwe situatie en daarmee misschien zelfs de zendvergunning dreigt te verliezen. Volgens voorzitter Joep Hahn van SOL, die reageerde bij 1Limburg/L1 en het ED, heeft het ook te maken met zorgen omtrent het behouden van de Limburgse identiteit in de nieuwe organisatie.

De fusie zou oorspronkelijk per 1 januari 2018 zijn ingegaan, maar liep al vertraging op. Binnenkort gaan alle partijen weer aan tafel om te bespreken hoe deze ontstane situatie opgelost kan worden.

In Nederland heeft alleen L1/Stichting Omroep Limburg een gescheiden omroepstructuur, bij alle andere regionale omroepen zijn de zendvergunning en het omroepbedrijf in 1 organisatie ondergebracht.

Deze constructie is ontstaan bij het samengaan van de omroepbedrijven van Omroep Limburg (publiek) en TV8 (commercieel) tot de publiek-private samenwerking L1. Inmiddels is L1 een volledige publieke omroep.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.