[update] Omroep Flevoland stopt met teletekst

Afbeeldingverantwoording: Eigen werk
Met dank aan EP:Tummers

Vanaf morgen is het gedaan met Flevotext, de teletekst-service van Omroep Flevoland. De omroep stopt ermee vanwege een verminderd gebruik van de dienst en de naderende, dure vervanging van de apparatuur waarmee Flevotext gemaakt wordt. Onlangs heeft de omroep een nieuwe website en app gelanceerd waarmee de omroep hoopt het publiek nog beter te kunnen bereiken in de toekomst.

Flevotext bestond al eerder dan de reguliere televisie-uitzendingen van Omroep Flevoland. Samen met de kabelkrant bereikten ze een trouw kijkerspubliek. In de beginjaren had het, naast het brengen van nieuws en informatie, een enorm dienstverlenend karakter zoals het tonen van vacatures van de Arbeidsvoorziening (nu UWV).

Omroep Flevoland is niet de eerste regionale omroep die met haar teletekst-dienst stopt. Onder andere NH en RTV Noord (Noord Tekst) hebben geen teletekst meer achter hun televisiekanaal.

[Update]

De laatste momenten van Flevotext zijn te bekijken via de website van Omroep Flevoland. Radiopresentator Leo Schouwenaar schakelde de dienst definitief uit.

Zie ook
Nieuwe website en app voor Omroep Flevoland
De geschiedenis van teletekst in Nederland (video, via NOS.nl)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.