NL Media Event en de uitreiking van de NL Awards [1]

Afbeeldingverantwoording: Eigen werk

Vandaag en morgen vindt het NL Media Event (voorheen de ROOS-dagen) plaats. Dit event wordt georganiseerd door de Stichting RPO en is een jaarlijks congres voor medewerkers van de 13 publieke, regionale omroepen. Dit jaar is Natlab (vroeger het Natuurkundig Laboratorium van Philips) in Eindhoven de eventlocatie.

Een belangrijk onderdeel van het NL Media Event is de uitreiking van de NL Awards. Deze prestigieuze prijzen worden uitgereikt voor de beste en mooiste producties van de regionale omroepen in 6 categorieën (Eigen Nieuws, Jong Talent, Beste TV-programma, Beste Radioprogramma, Beste Online Project en Documentaire).

Arie Slob (ChristenUnie), minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, zal de uitreiking van de NL Awards bijwonen en reikt tevens de Gouden NL Award uit. Aan deze prijs is een geldbedrag van € 2500,- verbonden.

Directeur Gerard Schuiteman van de Stichting RPO is blij met de komst van de minister. “Eerder is hij al op de redacties van de regionale omroepen met medewerkers in gesprek gegaan over hoe zij werken en dagelijks bijdragen aan de informatievoorziening in de regio. Door de prijs voor de beste regionale productie van 2017 uit te reiken, benadrukt minister Slob nog eens zijn interesse en betrokkenheid. Dat voelt als een belangrijke steun in de rug voor de regionale omroep”, aldus Schuiteman. De minister heeft overduidelijk een groot hart voor de regionale omroep en heeft zich als doel gesteld alle Nederlandse regionale omroepen te bezoeken.

Verder zullen er workshops over allerlei thema’s te volgen zijn en zullen veel bekende sprekers het woord nemen, zoals Vincent Bijlo, Wouke van Scherrenburg en Erik Hogeboom van Buro Hogeboom.

Alle 18 genomineerden/genomineerde inzendingen die meedingen naar één van de NL Awards zijn te bekijken/beluisteren op de website van de NL Awards.

Met dank aan de Stichting RPO

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.