Nijmeegse Vierdaagse bij de regionale omroepen

Afbeeldingverantwoording: jackmac34 via Pixabay (CC0 Creative Commons)

4 dagen lang staat Nijmegen en omgeving helemaal in het teken van de Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten. Terwijl de meeste wandelaars alweer terug in Nijmegen zijn, hebben wij een overzicht gemaakt van de Vierdaagse-verslaggeving de komende dagen via de regionale omroepen.

Omroep Gelderland

Thuisomroep Omroep Gelderland is er natuurlijk weer de hele dag bij met verslaggevers langs de hele route. Elke Vierdaagse-dag doet Omroep Gelderland TV van 7.00 tot 8.00 uur live verslag langs de route. Om 15.00 uur is er een live programma waarin Harm Edens op de Sint Annastraat in Nijmegen met binnenkomende wandelaars en het toejuichende publiek spreekt en uitgebreid sfeer proeft.

Radio Gelderland is er tijdens de gehele Vierdaagse al vanaf 3.00 uur ‘s morgens bij, live vanaf het radiopodium op de Wedren.

De hele avond zal het traditionele 4Daagse Journaal met enige regelmaat terugkomen op de Gelderse TV-schermen.

Vrijdag 20 juli zal de intocht van de Vierdaagse live worden uitgezonden via Omroep Gelderland TV. Deze TV-uitzending begint om 14.00 uur en zal tevens worden overgenomen door tv-kanalen van de andere regionale omroepen m.u.v. Omroep Flevoland, Omrop Fryslân (wel online) en NH (wel online). In tegenstelling tot 2016 en 2017 wordt het programma niet samen gemaakt met KRO-NCRV en de NOS.

Op het internet is de Vierdaagse ook te volgen via de livestream van Omroep Gelderland.
OMROEP GELDERLAND 4DAAGSE LIVESTREAM (extern)

Omroep Brabant

Omroep Brabant volgt de Brabantse lopers op de voet en maakt korte verslagjes voor de radio en de online-kanalen.

L1

L1-verslaggever Robert Janssen loopt dit jaar weer mee en zal al wandelend op zoek gaan naar de Limburgse Vierdaagse-wandelaars. Zijn verslag wordt uitgezonden in de lopende programmering van L1 Radio en op tv in het L1NWS. Alles is terug te kijken/beluisteren via L1.nl/Vierdaagse.

RTV Oost

RTV Oost is er vier dagen lang bij en volgt het evenement online, op radio en tv. Verslaggevers Teun van der Velden en Fleur Verwer volgen graag Overijsselse wandelaars tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Loop je mee en wil je je verhaal delen met RTV Oost? Stuur een mail naar vierdaagse@rtvoost.nl of een bericht via WhatsApp-nummer 06 – 570 33 33 3. Ook kun je op vrijdag een bericht via Twitter versturen met #tvoost. Je bericht is dan live te zien op TV Oost.

Omroep West

Omroep West-verslaggevers Anita Janssen, Nick Blakenburg en Linda van Dijk lopen op de eerste en laatste dag mee met de Vierdaagse. In de radioprogramma’s Muijs in de Morgen, Debby draait Door en Studio Haagsche Bluf doen ze uitgebreid verslag.

Het laatste Vierdaagse-nieuws van Omroep West is te volgen op website van Omroep West.

RTV Noord

Het radioprogramma Vroeg op Noord van Radio Noord belt dagelijks met Groningse Vierdaagse-lopers.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.