Nachbarn/Buren in Europa

Afbeeldingverantwoording: Studio47

Sinds kort zenden Studio47 (Stadtfernsehen Duisburg), Omroep Gelderland en L1 het gezamenlijke TV-programma Nachbarn in Europa/Buren in Europa uit. Dit bijzondere, internationale regionale programma was een initiatief van Studio47 en vond in de regionale omroepen van Gelderland en Limburg uitstekende buren.

Het programma laat de onderlinge verbondenheid zien tussen Duitsland en Nederland, vooral in de grensregio. Dat kan zijn op cultureel gebied, maar bijvoorbeeld ook de vriendschap van voetbalfans van MSV Duisburg en BV De Graafschap uit Doetinchem. Volgens Sascha Devigne, hoofdredacteur van Studio47, worden er in totaal 24 afleveringen gemaakt. 12 daarvan komen voor rekening van Studio47, de andere 12 afleveringen worden gemaakt door L1 en Omroep Gelderland.

De reeks wordt mede gefinancierd door het Europese Parlement en wordt tevens uitgezonden door de televisiezender Cityvision uit Mönchengladbach.

De afleveringen zijn terug te bekijken via het Youtube-kanaal van Studio47 (in het Duits) of de websites van Omroep Gelderland en L1. De 3 omroepen kunnen afzonderlijk een iets andere volgorde van de uitzendingen hebben.

Herzlichen Dank an Sascha Devigne von Studio47.
Met dank aan Sascha Devigne van Studio47.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.