ger-houben

L1-presentator Ger Houben overleden

Ger Houben
Foto: Bjorn Frins

L1-presentator Ger Houben (65) is afgelopen zaterdagmiddag overleden. Houben was al enige tijd ernstig ziek.

Ger Houben begon in 1984 bij de Regionale Omroep Zuid (ROZ) als verslaggever en presentator op de nieuwsredactie. Houben genoot grote bekendheid door het radio- en televisieprogramma Limburgs Land, dat sinds 1996 wordt uitgezonden door Omroep Limburg (vanaf 1999 L1).

Tijdens het 20-jarig jubileum van Limburgs Land stond men uitgebreid stil bij de populariteit van het programma en de presentator.


2016: 20 jaar Limburgs Land
Embedded via website L1

Tijdens de Watersnood van 1993 én 1995 deed Houben verslag vanuit het rampgebied en de studio in Maastricht. Voor Houben waren deze dagen een journalistiek hoogtepunt.

Limburg Aktueel, december 1993
Embedded via website L1

Op 28 april jl. presenteerde Houben de laatste keer zijn Limburgs Land. Deze uitzending is hieronder terug te beluisteren.

Embedded via website L1

Zaterdagochtend 2 juni maakt L1 een speciale Limburgs Land, een eerbetoon aan Ger Houben. Tim op het Broek praat met mensen die heel dichtbij Ger stonden, zoals collega’s en natuurvrienden. L1 zendt dit programma uit op radio én televisie. Zaterdagmiddag is er een herdenkingsbijeenkomst waar luisteraars en kijkers van harte welkom zijn.

Wij wensen de familie, vrienden, bekenden en collega’s van Ger Houben heel veel sterkte toe bij dit enorme verlies.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.