Dialectmaand bij RTV Oost

Afbeeldingverantwoording: RTV Oost

De hele maand maart is het dialectmaand bij RTV Oost. Tijdens deze maand van de streektaal is er veel ruimte voor dialectmuziek uit Overijssel, maar ook van ver daarbuiten.

Zo is er morgenochtend (9 maart) in het radioprogramma Goeiemorgen Overijssel een live-optreden van Höllenboer (bekend van “Busje komt zo“). Maar ook in het programma Zie Zo Zaterdag (elke zaterdag van 10 tot 13 uur) is er veel aandacht voor dialectmuziek, met live optredens van Jan Ottink (10 maart), Edwin Jongedijk (24 maart) en Mooi Wark (31 maart).

Wie tijdens de dialectmaand zeker niet gemist kan worden is Helligen Hendrik (een personage bedacht en gespeeld door Bert Eeftink). Deze Twentse mopperaar zal weer de sterren van de hemel mopperen in de theatershow Lös. TV Oost zal de registratie van deze voorstelling uitzenden op 30 maart om 20.00 uur. Dit is tevens de afsluiting van de dialectmaand.

Via de online radiokanaal AllesPlat.nl van RTV Oost kunnen liefhebbers van dialectmuziek uit het noordoosten van Nederland altijd (24/7) terecht. Het is het luisteren zeker waard.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.