Kamerlid ChristenUnie: Regionale omroep van groot belang

Stieneke van der Graaf, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie (CU), heeft vorige week tijdens de Vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aandacht besteedt aan de regionale omroepen. Ze benadrukte dat de regionale en lokale omroepen van groot belang zijn in de desbetreffende regio’s. Aan Minister Slob (CU), Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media heeft ze nogmaals gevraagd om voort te maken met het plannen en invoeren van de regiovensters op één van de landelijke NPO-televisiezenders.

Minister Slob liet in zijn directe antwoorden na afloop van de inbreng van alle leden van de commissie weten dat hij de regionale omroepen bijzonder waardeert. Hij waardeert ze vooral in de rol voor het bewaken van de regionale democratie en dat ze een podium bieden aan regionaal informatie en cultuur. Ook stelt hij dat bezuinigingen die ontstaan bij de landelijke omroepen, mede door dalende inkomsten uit de STER, niet mogen worden doorgerekend aan de regionale omroepen. Hij is zeer te spreken dat de regionale omroepen zichzelf hebben verenigd in de RPO.

Over de geplande regiovensters zal binnenkort een concreet plan openbaar worden gemaakt. We zullen deze plannen dan zo snel mogelijk op deze website publiceren.

De vragen aan de Minister werden gesteld tijdens de behandeling van de OCW-begroting Media op 27 november jl.

Hieronder kunt u het gehele debat bekijken, de video start bij de vragen van Stieneke van der Graaf.


Scherm beeldvullend maken kan door te dubbelklikken op de video.

Het volledige manuscript van dit debat over de media is hier te lezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.