Carnaval in de regio

Aanstaande zaterdag/zondag is het weer zover! Dan zal met name in de zuidelijke provincies weer het carnavalsfeest losbarsten tot en met dinsdag 13 februari. Maar ook in andere delen van het land zal het weer flink feest zijn.

Diverse regionale omroepen pakken groots uit en doen verslag van de carnavalsactiviteiten in de provincie. We geven u een kort overzicht van de te verwachten programma’s.

Omroep Brabant is er ook dit jaar weer van de partij en maakt voor zowel radio als televisie veel carnavalsprogramma’s. Omroep Brabant Radio is van zaterdag tot en met dinsdag elke dag in een andere Brabantse stad te vinden en verslaggevers van de omroep gaan de provincie in om live sfeer te proeven.

Op televisie zullen live optocht-verslagen te zien zijn, onder andere vanuit Tilburg en Prinsenbeek bij Breda. Verder elke carnavalsdag “Fijnfisjeniecafé” met hoogtepunten van het Brabantse carnaval met Jordy Graat en Betty van den Oetelaar.

Meer over Omroep Brabant tijdens carnaval op de speciale carnavalspagina van Omroep Brabant.

L1 is ook dit jaar weer tijdens de carnavalsdagen omgedoopt in L11 Alaaf.

Op de radio is deze week al de Top 1111 bezig, die aanstaande zaterdag vlak voor 11:11 uur zijn ontknoping zal hebben. In de Top 1111 wordt het mooiste carnavalsnummer van Limburg gekozen. De laatste 11 nummers worden pas zaterdag onthuld.

Op L11 TV zal traditiegetrouw op zaterdag de start van de carnaval in Limburg te zien zijn, tijdens de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting vanuit Venlo en voor het eerst een live-verslag van de Sjtasiefestasie vanuit Roermond. Verder ook veel live-uitzendingen en samenvattingen rondom de diverse optochten in de provincie.

Kijk voor de speciale vastelaovesprogrammering en voor het laatste VastelaovesNuuts op de website van L11 Alaaf.

RTV Oost doet op zondag 11 februari live verslag van de “Grote Twentse Carnavalsoptocht” in Oldenzaal. Dit evenement wordt jaarlijks door tienduizenden mensen bezocht en zal live worden uitgezonden op Radio- en TV Oost. Verder veel aandacht voor de carnaval via radio, televisie en internet.

Meer informatie over de carnavalsprogramma’s vanuit Overijssel/Twente staat op de website van RTV Oost.

Omroep Gelderland zendt twee optochten uit via TV Gelderland. De optocht van Groenlo (zondag) en Beek-Ubbergen (maandag) worden live uitgezonden van 14.00 tot 15.30 uur en zal later op de betreffende dag in een samenvatting herhaald worden.

We wensen iedereen een fijne carnaval toe! Alaaf!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.